Korito za prtljažni prostor vozila

Veliko lastnikov oziroma uporabnikov vozil nerado uporablja prtljažnike za prevažanje stvari, ki v njem puščajo umazanijo. A pogosto bi, na primer, umazane škornje, mokra oblačila, kolesa, smuči in še kaj drugega, z največjim veseljem po uporabi odvrgli prav tja, saj je to tudi najbolj priročen prostor. 

Če boste prtljažnik avta pravilno opremili oziroma vanj postavilo primerno korito, boste umazane predmete v njem lahko odlagali popolnoma brezskrbno, ker za še tako umazanimi in mokrimi stvarmi ne bo prav nobene sledi ali česa drugega, česar ne želite imeti v svojem vozilu. 

Korita iz gume 

Še zlasti dobra izbira so avtomobilska prtljažna korita iz gume. Ta ne prepuščajo tekočin, zaradi primerno visokih robov preprečujejo razlitja različnih vrst tekočine, za seboj ne puščajo neprijetnih oziroma nadležnih vonjav, zadržujejo umazanijo ter se preprosto vzdržujejo in čistijo. 

Gumi korita za avto so nepogrešljiv dodatek za vse, ki pogosto uporabljajo prtljažnik, še zlasti za športnike, obrtnike in lastnike hišnih ljubljenčkov. 

Odlična zaščita avtomobilskega prtljažnika 

Večina proizvajalcev avtomobilov v prtljažnike ne doda primernih korit, ki bi prtljažni prostor lahko odlično zaščitila pred vsemi nezaželenimi dejavniki iz okolja. Navadno je prtljažnik opremljen le s tepihom, ki pa vam pri redni uporabi ne koristi kaj dosti. Poleg tega se tepihi pri pogosti uporabi prtljažnika kaj hitro poškodujejo, nastajajo madeži, ki jih le s težavo lahko odstranite. Posledično v vozilu prihaja do neprijetnih vonjav zaradi razlitih tekočin in ne nazadnje do slabega počutja voznika ter  ostalih sopotnikov. 

Vse to vam lahko v največji meri preprečijo dobro izbrana gumi korita za prtljažnik. Zaradi kakovostne sestave preprečujejo nastajanje vlage, ki lahko v avtu povzroča korozijo. Kakovostno korito za prtljažnik avta vključuje še dovolj visok rob, ki omogoča dodatno razlitje tekočin po prtljažnem delu avtomobila. 

Vrste korit 

Vrhunska prtljažna korita za vozila so narejena iz kakovostnih naravnih materialov, ki za seboj ne puščajo neprijetnih vonjav. Na voljo so vam PVC in PVC prtljažna korita z gumo na sredini notranje strani. To onemogoča drsenje predmetov po prtljažnem delu avta. Na voljo so tudi posebna TPE prtljažna korita za avto, ki zagotavljajo najvišjo kakovost. 

Ostalo ponudbo vrhunskih korit lahko preverite tudi s pomočjo spleta. Koristna spletna stran je, na primer, withcar.si, kjer lahko kupite najustreznejše prtljažno avtomobilsko korito. 

Gumijaste preproge za avto  

Pri nakupu avta prodajalec običajno že kar sam v avto namesti tekstilne ali gumi avto preproge. Slednje so zlasti primerne za uporabnike, ki v vozilo pogosto vnašajo večje količine umazanije, na primer pesek, blato. Gumijaste avtomobilske preproge se namreč lahko veliko hitreje pa tudi lažje očistijo, sploh v primeru trdovratnih umazanij. 

Pri izbiri gumijaste preproge za avto morate paziti zlasti na to, da so zasnovane tako, da vodo zadržijo na enem mestu, zato posegajte po kockastem oziroma kvadratnem dizajnu ter preprogah z dvignjenim robom. 

Preproge z najboljšim dizajnom 

Na trgu je veliko dobre ponudbe v povezavi s preprogami za vaša vozila. Na voljo so vam tekstilne in gumijaste preproge. Če v vozilu pogosto prevažate nekoliko bolj umazane predmete, so preproge iz gume vsekakor veliko bolj dobrodošle. 

Dobra ponudba gumijastih in tekstilnih preprog vam je na voljo tudi v spletnih prodajalnah. Tudi na tem prodajnem mestu boste lahko izbirali med najboljšim dizajnom in najlepšimi vzorci. Na spletu preverite čim več prodajaln s tovrstnimi izdelki, kot je, na primer, prodajalna withcar.si. 

Čiščenje preproge 

Kakovostne gumi preproge za vozila se vzdržujejo in čistijo na hiter in preprost način. Odlična izbira je, na primer, čiščenje z visokotlačnim čistilcem. 

S čistilcem na visoki tlak boste lahko s preprog odstranili tudi najbolj trdovratne madeže in izdelku povrnili prvotni lesk. 

Cena preprog 

Pri brskanju najrazličnejših ponudb za gumi avtomobilske preproge vam bo kaj hitro postalo jasno, da se cene med seboj lahko kar močno razlikujejo. Odsvetujemo vam nakup prepoceni preproge, s katero slej ko prej ne boste zadovoljni, če ne zaradi drugega pa zaradi neprijetnega vonja, ki bo posledica nekakovostnih materialov, iz katerih so takšne preproge izdelane. 

Popolnoma drugo plat vam bodo pri uporabi pokazale avtomobilske guma preproge vrhunskega proizvajalca, za katere pa boste po pričakovanju morali odšteti nekoliko več denarja. Takšen izdelek vam bo dobro služil, ne bo oddajal nepotrebnih neprijetnih vonjav, obenem pa si boste lahko izbrali gumijaste preproge lepega videza; lahko tudi s prav posebnimi motivi. Z njimi boste na ta način dosegli še večji estetski učinek v svojem vozilu.