Cerada proti toči za zaščito vašega avtomobila

Zaščitite avtomobil s cerado proti toči in nekaj triki

Pred škodljivim vremenskim razmeram lahko avtomobil zaščitite na različne načine. V kolikor imate parkiran avtomobil na prostem, pride najbolj v poštev cerada proti toči, ki zaščiti celo površino vozila. Med vožnjo pa zapeljite na varno pod večje drevo ali nadvoz. 

Zaščitite avtomobil čim prej

V kolikor na točo naletite med vožnjo, je nujno, da varno nadaljujete vožnjo do točke, kjer lahko varno ustavite. Vozilo ne ustavljajte na glavnih in hitrih cestah ter avtocesti, ker lahko s tem povzročite nesrečo. Avtomobil raje zapeljite na varen odcep ter v kolikor toča ne pada preveč, čezenj potegnite pokrivalo proti toči in počakajte, da padavina mine.

Kvalitetna cerada proti toči
Cerada proti toči in obenem tudi za senco

Nadaljujte z vožnjo

Delno lahko vozilo zaščitite tudi z nadaljevanjem vožnje skozi točo. Pri tem vozilo usmerjajte čim bolj naravnost, da preprečite poškodbe na stranskih oknih. V kolikor ledene krogle začno padati med vožnjo, torej vozite čim bolj naravnost, da kroglice zadenejo sprednja in ne stranska stekla. Čim opazite, da je varno, pa vozilo ustavite in namestite cerado proti toči, da zaščitite tudi karoserijo.

Ne pozabite na previdno parkiranje

Čim ste ugotovili, da lahko varno ustavite, parkirajte na nasproti strani stavbe od same smeri pihanja vetra. To pomeni, da bo veter nosil točo stran od avtomobila in ne neposredno vanj. Obenem bo vozilo delno zaščiteno tudi zaradi višine stavbe. Čim parkirate, iz prtljažnika potegnite cerado proti toči in vozilo zaščitite. Vožnjo nadaljujte šele, ko bodo padavine prenehale.

Dodatni triki

V primeru, da nimate cerade proti toči, lahko stekla in karoserijo zaščitite tudi s svojimi tipskimi preprogami ali gumi koriti za prtljažnik. Gumirani tepihi ne bodo zdrseli z avtomobila dol in se bodo stekel dodobra oprijeli.

Video: Pokrivalo proti toči EVO 2019

Na ta način boste preprečili največjo škodo na steklih in karoseriji zaradi sile udarca toče. Prednost tipskih gumiranih tepihov je tudi v tem,  da so zelo odporni na udarce, vlago in umazanijo. Zaradi tega bodo tudi tepihi utrpeli minimalno škodo.

Uporabite pokrivalo za avtomobil

Če še niste uspeli kupiti pokrivalo proti toči, lahko uporabite tudi pokrivalo za avtomobil. Slednje je narejeno iz vodoodpornega materiala, ki učinkovito deluje tudi proti toči in drugim ekstremnim vremenskim razmeram. Dodatna prednost je tudi v tem, da pokrivalo za avto ohranja notranjost avtomobila hladno. Uporabljajte ga tudi takrat, ko ne pričakujete slabega vremena, saj bo avtomobil zaščitilo pred umazanijo ter ga prijetno ohladilo.