Okrasni pokrovi

Pokrovi na avtu tudi za izjemno lep videz

Vsak lastnik avtomobila si verjetno želi, da bi bilo njegovo prevozno sredstvo ne samo varno in kakovostno za uporabo, ampak tudi lepo na pogled. Za to lahko v največji meri poskrbijo tudi sami. Najprej je seveda pomembno, da je avto pravilno negovan. Pri tem mislimo tudi na čiščenje in pranje, ki ju moramo opravljati po potrebi. V nadaljevanju pa za njegov videz poskrbimo tudi s številno dodatno opremo, ki obenem naše vozilo tudi primerno varuje. Pri tem nam na misel hodijo tudi okrasni pokrovi, ki so lahko najrazličnejši. Za katere se bomo odločili mi, pa je v največji meri odvisno prav od nas.

Kot cenejši vizualni nadomestek lito platišče

Vemo, da so okrasni pokrovi avtomobilskih koles namenjeni kot okras in tudi kot zaščita. Nekateri lastniki avtomobilov pa se jih poslužujejo tudi kot vizualni nadomestek za lito platišče.

Okrasni pokrovi

Jeklena platišča, ki so povsem nepokrita izgledajo lahko povsem neprivlačno. Po drugi strani pa so videti veliko lepše kot pa kolesa, ki jih na primer krasi poškodovana plastika. Da do teh poškodb pride, pa seveda ni treba prav veliko. Tako vedo povedati tudi najbolj izkušeni vozniki, ki so že imeli opravka z lomljenjem, pokanjem ter podobnimi zadevami pri uporabi manj kakovostnih okrasnih pokrovov.

Čemu vse so še namenjeni okrasni pokrovi?

Omenili smo že, da okrasni pokrovi poleg lepega videza omogočajo tudi primerno zaščito platiščem in tudi preprečevanju umazanije do kolesnih vijakov. Vemo, da lahko plastika prestreže tudi kamenčke, ki bi lahko na jekleno površino slabo vplivali. Posledično se tudi še tako močan pokrov sčasoma uniči in potrebno je poseči po novem.

Kakovost okrasnih pokrovov je odvisna tudi od starosti

Okrasni pokrovi, ki so še povsem novi, so dovolj mehki in tudi prožni, da jih lahko zelo enostavno snamemo. Po tem jih lahko ponovno brez težav namestimo nazaj. Če pa so okrasni pokrovi že stari, pa je situacija ravno obratna. Plastika se s staranjem zelo spremeni. Na to seveda vplivajo temperaturne razlike, kemični učinki vseh vrst, vpliv UV žarkov ter še kaj. Tudi zato je nadvse pomembno, da okrasne pokrove zamenjamo pravočasno. Pri novem nakupu pa se moramo odločiti, ali bomo posegli po originalu ali ne.