strešni nosilci za tovorna vozila

Učinkovit prevoz prtljage za težja vozila s strešnimi nosilci

Sposobnost prevažanja dodatne prtljage in razne opreme igra pomembno vlogo pri težjih vozilih, kot so terenci, kombiji, poltovornjaki in podobno. Zato je ključnega pomena, da lahko z omenjenimi prevoznimi sredstvi prevažamo čim večjo količino raznih predmetov. Pogosto pa hitro zmanjka prostora v prtljažniku in drugih namenskih prostorih za prevažanje prtljage. Zato so tovorni strešni nosilci idealna rešitev na stisko s premajhnim razpoložljivim prostorom za raznovrstno prtljago. Na njih je mogoče namestiti manjše in tudi večje predmete, kot tudi kovčke.

Tovorni strešni nosilci so izredno vzdržljivi

Novejši materiali iz katerih so narejeni številni avto deli so veliko bolj napredni, kot so bili nekoč. Današnji tovorni strešni nosilci so pogosto izdelani iz močnega aluminija ali raznih zlitin kovin. Nekateri modeli pa so pretežno sestavljeni iz močne plastike industrijske kakovosti, ki je izredno odporna na udarce, vročino, vlago, sončne žarke in podobno.

Strešni nosilci za tovorna vozila
Strešni nosilci za tovorna vozila so pogosto nizkega profila.

V vsakem primeru je nakup tovornih strešnih nosilcev investicija v daljno prihodnost, saj jih bomo lahko uporabljali dolga leta. Zaradi svoje vzdržljivosti pa lahko računamo na dolgo življenjsko dobo in nizko zahtevnost vzdrževanja.

Strešni nosilci za tovorna vozila so preprosti za namestiti

Namestitev katere koli dodatne opreme za tovornjak, SUV, kombi in podobno zahteva nekaj tehničnega znanja in orodja. Tudi strešni nosilci za tovorna vozila zahtevajo nekaj spretnosti pri namestitvi, vendar to ne predstavlja težave za večino voznikov. Priložena so natančna in pregledna navodila, ki nam omogočajo, da namestitev opravimo hitro in učinkovito.

Poznamo tipske in univerzalne strešne nosilce za tovorna vozila, ki se razlikujejo po načinu namestitve. Tipske izvedbe so namenjene za določeno vozilo ali serijo vozil. Univerzalne izvedbe pa so namenjene namestitvi na strehe vozil različnih dimenzij.

Večja varnost pri prevažanju prtljage

Prevažanje majhnih in večjih predmetov predstavlja določen nivo tveganja, kar se tiče varnosti. To pa zato, ker neprimerno zavarovana prtljaga lahko hitro postane nevarna v primeru trkov ali drugih nesreč.

  • Že manjši predmeti lahko pridobijo zelo velik volumen in postanejo zelo nevarni, če prično leteti po kabini. Zato je priporočeno, da uporabljamo tovorne strešne nosilce za prevažanje dodatne prtljage, ki bi drugače lahko predstavljala previsoko tveganje.
  • Za manjše predmete lahko uporabimo kovčke za na streho vozila. Vedno pa je mogoče uporabljati več kovčkov ali kovčke v kombinaciji s prevažanjem raznih predmetov na strehi, ki so pričvrščena z vrvmi ali drugimi primernimi elementi.

Strešni nosilci za tovorna vozila za grob teren

Terenska vozila pogosto uporabljajo posebej prikrojeno opremo, zaradi grobe podlage po kateri so namenjena, da vozijo. Zato so strešni nosilci za tovorna vozila za vožnjo po brezpotjih pogosto nizkega profila. Dodatna prtljaga, kot so kante z gorivom, dodatne pnevmatike, šotori in podobno je bolj zavarovana in med vožnjo ne opleta.

Strešni nosilci za tovorna vozila Nordrive

To je izredno uporabno, če s svojim terencem vozimo po brezpotjih ali drugače težko prevozni podlagi. Omenjeni nosilci so pogosto prilagodljivi, saj jih je mogoče namestiti na streho ali pa samo školjko terenskega vozila. Tako se je mogoče pripraviti na potovanja različnih težavnostnih stopenj, ko potrebujemo ključno opremo s seboj za nadaljevanje vožnje v izrednih razmerah in ko smo daleč stran od civiliziranega sveta.